Over ons

Boekhandel De Mandarijn is een zelfstandige boekhandel in het oude stadscentrum van Gorinchem. De Mandarijn streeft ernaar een zo gevarieerd mogelijk aanbod van boeken te creëren. In de winkel vindt u dan ook de nieuwste Engels- en Nederlandstalige romans uit binnen- en buitenland en non-fictie met het accent op geschiedenis, biografieën en natuur. Ook jongvolwassenen kunnen kiezen uit zowel Nederlandse als Engelse titels. Kinderen vinden in onze winkel een ruim assortiment prentenboeken, voorleesboeken en boeken voor beginnende lezers of lezers met het niveau van groep 6 tot en met 8.

Ook biedt De Mandarijn de mogelijkheid om boeken te bestellen via e-mail of deze website. De bestelling kunt u ophalen in de winkel, maar wij kunnen het ook bij u thuis laten bezorgen. Indien direct leverbaar, kunt u de bestelling de volgende dag ontvangen.

Boekhandel De Mandarijn is in Nederland uniek met haar Steinzium, genoemd naar Pieter Steinz (1963-2016), schrijver, NRC-recensent en oud-directeur van het Nederlands Letterenfonds. Het Steinzium werd in 2015 geopend door Jet Steinz en bergt een schat aan klassieke en moderne wereldliteratuur van Shakespeare tot A. F. Th. van der Heijden.
Aan de hand van een kaartsysteem kunt u rustig bekijken door welke inspiratiebronnen de schrijvers zijn beïnvloed. Wellicht is het Steinzium een goede aanleiding om een klassieker aan te schaffen die altijd al tot de verbeelding sprak.
Indien gewenst, adviseren wij u graag bij het maken van uw keuze. De verdieping waarop het Steinzium zich bevindt, is te huur voor € 35,- perdagdeel.

Met plezier begroeten wij u in boekhandel De Mandarijn. Ook kunt u ons online volgen middels Facebook, Instagram en de nieuwsbrief. Zo kunt u op de hoogte blijven van ons aanbod en onze activiteiten, zoals schrijversbezoeken en boekbesprekingen.

Inge Keppels en Emmy van Ingen